БЦ Свищов - Събития
 
Събитията по месеци:

+ Януари 2005
+ Февруари 2005
+ Март 2005
+ Април 2005
+ Май 2005
+ Юни 2005
+ Юли 2005
+ Август 2005
+ Септември 2005
+ Октомври 2005
+ Ноември 2005
+ Декември 2005


 
Ноември - 2005 година

 • От 21-ви ноември в Бизнес център Свищов стартира обучение "Започни свой собствен бизнес" на колеги от бизнес центровете по проект J.O.B.S.

  Обучението ще продължи до 30-ти ноември, включително. Лектор е Дитер Кохн. В него участват колеги от бизнес центровете в Добрич, Казанлък, Кубрат, Малко Търново, Пазарджик, Панагюрище, Харманли, Нова Загора и Нови пазар.

Снимки от събитието
Снимки от обучението Снимки от обучението
Снимки от обучението Снимки от обучението
Снимки от обучението Снимки от обучението


 • Със сесията в квартал "Дунав" приключи третият кръг на Квартален Форум Свищов

  На 22-ри ноември в у-ще "Алеко Константинов" се състоя последната сесия от третия кръг на Кварталния форум. Представители на 3-те работни групи, сформирани на предишната сесия, представиха своите идеи за проекти. Възникнаха и няколко идеи за общоградски проект. Отправена бе една препоръка, към медиите.

  Гост на сесията бе кметът Станислав Благов, жител на квартала, който заяви:

  "Надявам се, онези проекти, които ще бъдат одобрени, да бъдат обществено полезни, високо ефективни, и да бъдат възприети от всички ни. Това, което мога да кажа е, че ще имате пълна съпричастност от представителите на местната власт, но ние няма да бъдем натрапчиви и да налагаме своето мнение. Познавайки жителите на района, аз съм убеден, че ще повишим авторитета и репутацията на Форума като цяло. "

  За всички участници, които желаят да развият своята идея в проект, предстои обучение по писане на проекти на 1-ви декември, от 10.00 до 16.00 ч. в Бизнес център Свищов. Тогава ще бъде представена и проектната документация.


Снимки от събитието
3-та сесия в Дунав 3-та сесия в Дунав
3-та сесия в Дунав 3-та сесия в Дунав


 • В събота (19.11) в Свищов заваля първият за годината сняг.
  Пътищата в града за момента са проходими, няма натрупвания на снежна покривка.

Честит първи сняг! :)
Първият сняг за 2005-та в Свищов Първият сняг за 2005-та в Свищов
Първият сняг за 2005-та в Свищов Първият сняг за 2005-та в Свищов
Първият сняг за 2005-та в Свищов Първият сняг за 2005-та в Свищов
Първият сняг за 2005-та в Свищов Първият сняг за 2005-та в Свищов


 • Участниците в Квартален Форум Свищов обсъдиха идейни проекти за квартал "Рила"

На 15-ти ноември в училище "Цветан Радославов" се проведе втората сесия на Квартален Форум Свищов за "Рила". Гости на събитието бяха г-н Светлин Ганков, програмен координатор в сдружение "Болкан Асист", доц. д-р Диана Копева, модератор на форума в Свищов през 2002 година и доц. д-р Светла Маджарова, преподавател в УНСС.

На сесията бяха представени идейните проекти на създадените на предишната сесия работни групи за квартала. В течение на дискусията участниците формулираха и отправиха няколко препоръки към местната администрация. Направени бяха и предложения за проект от общоградско значение, които ще бъдат представени и обсъдени на общата, четвърта сесия в края на януари 2006-та.

Следващата, последна квартална сесия е на 22-ри ноември, от 16.00 ч. в у-ще "Алеко Константинов", където ще докладват работните групи за квартал "Дунав"

Снимки от събитието


 • Третият кръг на Квартален Форум Свищов започна в у-ще "Д. Благоев" със сесията за квартал Химик

На 8-ми ноември 2005 г. започна третия кръг на Квартален форум Свищов. Първа бе сесията за квартал "Химик", която се състоя в училище "Димитър Благоев". Сесията премина при следния дневен ред:

 • 16:00 - 16:10 ч.: Откриване на Кварталния Форум
 • 16:10 – 16:20 ч.: Какво се случи на Втора сесия
 • 16:20 – 16:30 ч.: Отговори на зададените на Втора сесия въпроси
 • 16:30 – 17:45 ч.: Представяне на работата между сесиите на сформираните работни групи за квартала
 • 17:45 – 18:00 ч.: Кафе-пауза
 • 18:00 – 18:45 ч.: Обсъждане на идеи за проект от общоградско значение
 • 18:45 – 19:00 ч.: Обобщаване и закриване на сесията
В у-ще "Д. Благоев" бяха представени идейните проекти, резултат от дейността между сесиите на работните групи за квартала. Помощник-ректорът на Стопанска академия г-н В. Танев отговори на въпрос на гражданите, зададен на предишната сесия в квартала, във връзка с идеите и намеренията на СА "Д. А. Ценов" за поддържане на Двора на старата градска болница. Възникнаха и бяха обсъдени идеи за проект с общоградско значение, около който Форумът може да се обедини.

Следващата сесия на Форума е на 15-ти ноември (вторник) от 16.00 ч. в у-ще "Цветан Радославов", където ще бъдат представени идейните проекти за квартал "Рила".

Снимки от събитието


 • На 4-ти ноември край Свищов официално бе открит туристическия посетителски център "Нове"

Днес в 11.00 ч. край Свищов официално бе открит туристическия посетителски център "Нове" по проект "Възстановяване и промоция на античния римски град Novae в Свищов". Проектът е разработен от Съвет по туризъм-Свищов и Община Свищов и е финансиран по програма "ФАР" на Европейския съюз и съфинансиран от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Сред гостите бяха още председателят на ОбС Свищов доц. д-р Андрей Захариев, ректорът на Стопанска академия "Д. А. Ценов" доц. д-р Нено Павлов, общински съветници, археолози, музейни уредници.

Програмата на откриването започна с театрална постановка "Римският живот в Нове" и демонстрация на римски доспехи и стенобитни машини. Приветствени слова към гостите на откриването отправиха кметът на община Свищов г-н Станислав Благов и председателят на Съвета по туризъм доц. д-р Стоян Проданов.

Из словото на кмета г-н Станислав Благов: "Това е една сбъдната мечта на един екип от ентусиасти, които решиха, и смятам, успешно реализираха своята цел - да възстановят в нашата памет историята на нашия град, историята на Нове.

Искам да благодаря на екипа, разработил проекта, и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, затова че дадоха възможност да открием този посетителски център в Свищов.

Пред нас сега има едно важно предизвикателство - този център трябва да го изпълним със съдържание, трябва да представлява една добра атракция за многото деца на Свищов и за всички онези гости, които ще бъдат в Свищов, за да реализираме културен туризъм - една ниша, необходима за нашия град и общност."

Доц. Стоян Проданов: "На първо място трябва да изкажем благодарност на Европейската комисия, защото този проект е реализиран изцяло с парите на Европейския съюз. 300 000 евро бяха инвестирани тук, и смятам, че това не са разпилени пари.

На второ място искам да изкажа благодарност на всички археолози, на всички историци, които от 40 години работят неуморно върху този обект - българската и полската експедиции, които направиха възможно днес да видим тези исторически паметници от една отминала епоха."

Доц. Проданов благодари още на архитекта на сградата Ивелин Денов, на строителите, на г-н Станимир Димитров и на ръководителя на проекта инж. Станислав Димитров.

Официалната част завърши с прерязването на лентата от г-н Благов и доц. Проданов.

Гостите на откриването имаха възможност да разгледат посетителския център, да минат по туристическия маршрут и разгледат руините на Нове, както и да си закупят сувенири.

Програмата завърши с коктейл за официалните гости.

Снимки от събитието