БЦ Свищов - Лизинг    Йордан Данков се занимава със земеделие от дванадесет години, като преди това има двадесет и две години стаж в ДЗС като механизатор. През 2004 година той планира да увеличи двойно обработваемите до този момент 3 000 декара земя, и за това му е необходим трактор. Йордан участва в информационната среща през ноември 2003 в "Бизнес Център Свищов", на която е представена схемата за финансов лизинг на проект JOBS.
През февруари той решава да се обърне към Бизнес Центъра в Свищов, и с помощтта на схемата за финансов лизинг да купи трактор Беларус 952.

   На 1-ви март лизинговата комисия одобрява бизнес-идеята, и на 17-ти март Йордан Данков вече е собственик на Беларус 952, закупен от "Бултрекс" АД град Левски.

   

    
Галя Йорданова
по професия е механизатор в селското стопанство и е безработна от 1997 година. Тя разполага с собствена селскостопанска сграда в близкото до Свищов село Българско Сливово. Галя е трудолобива, премества се да живее на село и започва да обработва земите си. Постепенно закупува и техника - сеялка, трактор, плуг, косачка. През 2004 година тя решава да се регистрира.

   За да затвори цикъла на предлаганите от нея услуги, Галя се нуждае от сламопреса. Така тя ще може да коси, балира и да транспортира до склада, а също така да извършва услуги и на живущите в Българско Сливово и блиските села стопани.
   Галя Йорданова кандидатства по схемата " Започни с лизинг " като безработна през февруари 2004 година, и с помощта на "Бизнес Център Свищов" бе закупена "на старо" сламопреса "Kola-Bautz".
Така в края на април 2004 година безработните в община Свищов станаха с един по-малко, а земеделските производители се увеличиха с един. Стопаните в Българско Сливово вече могат да ползват сламопреса от тяхното село, а за трудолюбието на Галя гарантира и кмета им Здравко Маринов, като стана поръчител по лизинговия договор.


     Иван Филипов произвежда дамско и мъжко облекло от 1995 година. Във фирмата му работят 11 шивачки. През март той кандидатства по схемата за финансов лизинг за закупуването на петконечен оверлог и парогенератор за две ютии. По този начин той обнови част от обурудването на фирмата, и разшири асортимента на предлаганите облекла.
    С помощтта на Бизнес центъра и финансовата подкрепа на проект JOBS фирмата на Иван Филипов не само запази 11-те работни места, а разкри и едно ново. През май Иван получи голяма поръчка, която бе изпълнена в срок.